luni, 30 martie 2009

Vă rugăm, folosiți toate căile de acces!

Cam așa sună prima voce care aud astăzi în afara celor patru pereți în care mi-am petrecut noaptea. E aglomerație, un tip se împinge în mine chiar înainte ca ușa metroului să se închidă, iar tipa micuța și extrem de fardată din fața mea face o față gândești că i-am rupt un picior. E o dimineață atipică ... Suntem înghesuiți ... simt cum persoana din spate îmi suflă în ceafă ... E uluitor cum oamenii tot încearcă să citească ziarul într-o asemenea aglomerație ... 

Haideți să vedem ce era de citit! 

Chestie pe care s-a bătut azi moneda: Prețurile la gaze rămân la fel, deși șeful ANRE, Petru Licifiu, este conștient că atât prețul petrolului, cât și cel al gazelor din import au scăzut. Aparent, nu-i pasă și aservește în continuare cele două mari companii de distribuție - Distrigaz Sud și E.ON. Se anunță o scădere la factura de gaz începând cu toamna acestui an ... Așa să fie oare? Eh, orice e posibil când e campanie :)

Cei de la Business Standard au comis-o! Titlu: Încă 50 de magazine Romstal, francizate în 2009 :) Evident, dacă ar deschide cei de la BS un pic DEX-ul ar vedea că ”francizat” nu există în vocabularul limbii române. Dar care-i legătura dintre business și DEX? Hmmm, niciuna, aparent :P 

Nici colegii lor de la Bursa (același segment de ”nișă”) nu se lasă mai prejos. Aceștia însă au probleme cu limba engleză ... sau, cel puțin, traducătorul publicației. În cadrul articolului Geoana, Bazac Families Targeted By Baneasa Investment Scandal? observăm scrierea incorectă a unui cuvânt chiar cunoscut ”interview”. Deci, în loc de ”interviewed” apare ”interweaved” :)) Bine, există verbul ”interweave”, dar are cu totul altă semnificație, care nu se potrivește în text ;)

Nici publicația ZF - Profesii o dă în bară :) Ei au inventat în premieră pentru România verbul ”a se focusa”, conjugat în articolul următor la persoana III-a, plural . Eu înțeleg creativitatea și dorința de a fi profi și poliglot, dar dă-o naibii de treabă :)

Un subiect foarte popular astăzi: Proiectul Telegondola din Capitală 

Auto: Fiat și Chrysler se aliază 
Sănătate: Pacienții și-ar putea plăti serviciile medicale de la 1 aprilie (Curentul)

Știri interesante:
Noul Cod Penal permite tortura (7 plus, Ziua)
Pacepa povestește cum antrena România agenții secreți experți în sex (Gândul)
Romanian Intelligence Service presents activity report (Economistul)
Șefii de la Interne se pensionează de frica reorganizării (Financiarul)
Domnia fricii la final (Jurnalul Național)
Grevă la metrou 
Numărul șomerilor ar putea depăși un milion


Titluri funny: 
Guvernanții n-au cojones (= în spaniolă testicule)
Hrebenciuc si-a pus stomacu în ghips
Sex de vânzare, legal (Ziua)
Eleva porno, vândută cu 3.000 de euro (Click, prima pagină clar!)

Asta e presa de azi! Have a nice day :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu