miercuri, 29 aprilie 2009

Micuții actori din ”Slumdog Millionaire”, în așteptarea unui trai mai bun

Cel mai important cotidian central spaniol, El País, prezintă în ediția sa de duminică un reportaj despre cei doi actori micuți indieni, Rubina și Ismail, din filmul care a caștigat în iarna asta opt premii Oscar, ”Slumdog Millionaire”. Investigația publicației spaniole a pornit de la un articol apărut în presa anglo-saxonă conform căruia tatăl actriței indiene Rubina Ali ar fi în stare să-și vândă copilul pentru 227.000 de euro.
Rafiq. tatăl fetiței, care la vârsta de nouă ani cunoaște deja faima mondială, neagă acuzațiile spunând că reporterul ”News of the World” (tabloidul britanic care a publicat informația aici) i-ar fi oferit respectiva sumă pentru a o cumpăra pe fetiță. Deși ONG-urile și autoritățile locale o neagă, în India, în special familiile sărace, se practică adopția și vânzarea de copii. Mama Rubinei, divorțată de Rafiq, a declarat pentru cotidianul spaniol că fostul ei soț o bătea frecvent și are în continuare probleme cu băutura. ”Îl cred în stare de orice”, a declarat mama starletei indiene pentru El País. 
În reportajul realizat se evidențiează condițiile mizere în care Rubina, cea care a călcat pe covorul roșu pe care au defilat nume mari ale industriei cinematografie, trăiește în Bombay, orașul ei natal. 
Deși în urma succesului fulminant de la Oscaruri, autoritățile locale s-au angajat să se ocupe de familiile Rubinei Ali și Azharuddin Ismail, aceștia continuă să trăiască în niște cocioabe de la periferia orașului Bombay. Echipa ”Slumdog Millionaire” a donat peste jumătate de milion de euro în urmă cu două săptămâni pentru întrajutorarea celor doi micuți. Nici acești bani se pare că nu au ajuns la ei. Unele surse  oferite în amplul material al publicației spaniole spun că tatăl  Rubinei ar putea nega faptul că ar fi primit donațiile pentru a ”stoarce” și mai mulți bani.
Rubina, însă, se declară fericită cu familia ei, spunând că unicul lucru care s-a schimbat după experiența Slumdog Millionaire este că ”acum primesc mai multe vizite”. 

Sursa: ElPais.com - Reportajul ”La cara oculta de un Oscar”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu