vineri, 3 aprilie 2009

Un nou sezon THE TUDORS

Întotdeauna am fost fascinat de istoria Marii Britanii (materie pe care am și studiat-o de-a lungul unui an - British History), dar atenția mea a fost atrasă de dinastia Tudorilor ... Cine nu a auzit de Henric al VIII-lea, cel care a pus bazele Bisericii Anglicane - separate de Roma - sau de Queen Elizabeth, una dintre cele mai importante figuri a istoriei britanice? Eu am avut mereu obsesia unui personaj din istoria Casei Tudor, respectiv Anne Boleyn. Aceasta a fost cea de-a doua soție a lui Henric al VIII-lea, cea pentru care acesta a divorțat de Catherine of Aragon și mama reginei Elisabeta. Este considerată ”the most influential and important queen consort England has ever had”.

REWIND: 
În ultimul episod din sezon al doilea, Anne Boleyn a fost decapitată după ce a fost găsită vinovată pentru acuzațiile de înaltă trădare, adulter și incest. Henric al VIII-lea este dezamăgit de Anne și se hotărăște să se recăsătorească cu Jane Seymour. 

Sezonul al treilea va aduce în scenă două noi soții ale lui Henric al VIII-lea, respectiv Jane Seymour și Anne of Cleves. Queen Jane este singura dintre cele șase soții ale lui Henric al VIII-lea care reușește să-i satisfacă dorința suveranului: un moștenitor - Edward al VI-lea. Seymour moare însă la câteva zile după naștere din cauza unor complicații. Anglia anilor 1530 este dominată de războaie ”ale credinței”, englezii dorind să se revină la religia catolică, opunându-se celei reformate (and thus the Protestants). După moartea reginei Jane, Henric se recăsătorește cu Anne of Cleves, cea care la un moment dat va fi acuzată de adulter și va fi executată.

Un mic teaser pentru cei care nu au văzut niciun episod până acum: 

Unul dintre cele mai sugestive promo-uri ale sezonului 3:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu