sâmbătă, 9 mai 2009

Have A Lemon - Taste Diversity!


În perioada 4-8 mai, la Centrul Național al Dansului București, din cadrul Teatrului Național București, a avut loc un eveniment intitulat ”Have A Lemon - Taste Diversity!” dedicat diversității.

Seria de evenimente a debutat cu o expoziție de sunete, împărțită în mai multe zone. Partea de ”Sunet și Imagine/ La Podea” s-a bazat pe sincretismul dintre două arte - fotografia și muzica -, ideea pozelor expuse exprimand un sunet. ”Tunelul Vieții” a fost o invenție inedită a organizatorilor, în care vizitatorii expoziției treceau prin toate etapele vieții, acestea fiind însoțite de muzică și elemente specifice. ”Zona Subacvatică” a oferit șansa celor prezenți la eveniment să experimenteze sunetul subacvatic. 

Pe lângă expoziția de sunete, ieri au fost organizate și două flashmob-uri la fântana de la Universitate. Cei participanți la eveniment trebuiau să aibă la ei o lămâie pe care să-și noteze numele și o hârtiuță pe care să se ”eticheteze”. Organizatorii au ales lămâia ca simbol al diversității pe considerentul că în timp ce oamenilor în general le plac lucrurile dulci, lămâia este acră - deci diferită. 

Taste Diversity a fost organizat de către mai multe echipe îndrăgostite de sunete, respectiv Lemon, A.R.T. Fusion, Federatia Organizatiilor de Tineret din Regiunea Ciuc și Green Zone. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar la Comisiei Europene prin Programul ”Tineret în Acțiune”. Toată ”nebunia” diversității s-a încheiat aseară cu un concert al trupei Lemon!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu